Понедельник, 2018-12-10
50.theme
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум 50Theme » Раздел » Безопасность » Інструкція з охорони праці для розпилювача м'ясопродуктів
Інструкція з охорони праці для розпилювача м'ясопродуктів
mikityakДата: Понедельник, 2018-05-21, 11:31 AM | Сообщение # 1
Генерал-майор
Группа: Модераторы
Сообщений: 414
Репутация: 0
Статус: Оффлайн
1. Загальні вимоги безпеки

 
1.1.На процеси розпилювання м'ясопродуктів допускаються особи не молодше 18 років, які мають професійну підготовку, пройшли попередню підготовку, пройшли попередні (при вступі на роботу), періодичні та профілактичні обстеження і щеплення в порядку, встановленому Міністерством охорони здоров'я Р Ф, а також вступний і первинний інструктажі на робочому місці.
1.2. Допуск до самостійної роботи в якості розпилювача м'ясопродуктів здійснюється начальником (майстром) цеху після освоєння працюють безпечних прийомів і методів праці під керівництвом досвідченого наставника протягом не менше 2-14 змін. Допуск до самостійної роботи фіксують датою і підписом в журналі реєстрації інструктажу на робочому місці.
1.3.К робіт, при виконанні яких може виникнути небезпека ураження електричним струмом, допускаються особи, які отримали першу групу з електробезпеки.
1.4. Необхідно дотримуватися правил внутрішнього розпорядку. Палити, вживати їжу слід в спеціально відведених кімнатах. Не допускається присутність на робочому місці сторонніх осіб, розпивання спиртних напоїв, робота в стані алкагольного або наркотичного сп'яніння. Працюючий повинен виконувати тільки ту роботу, яка йому доручена, що не передоручати свою роботу іншим особам.
1.5. При перекладі на іншу роботу вимагати від безпосереднього керівника відповідного навчання безпечним прийомам і методам роботи.
1.6. Распиловщик м'ясопродуктів повинен бути забезпечений спецодягом, ЗІЗ згідно типових норм безплатної видачі спецодягу та спецвзуття.
-ботінкі шкіряні;
-нарукавнікі водонепроникні;
-фартук бавовняний;
-фартук робочий металевий;
-Рукавички трикотажні;
-каска захисна;
1.7. .Соблюдать правила внутрішнього трудового розпорядку.
1.8. Використовувати за призначенням і дбайливо ставитися до виданих засобів індивідуального захисту.
1.9. Не допускай в дію машини і апарати, пристрій яких не знаєш і робота на яких тобі не доручена.
1.10.Прі виявленні несправності обладнання, інвентарю, інструменту, а також при травмуванні працівників припинити роботу і повідомити про це начальнику цеху
1.11. На процесах розпилювання м'ясопродуктів можливий вплив небезпечних і шкідливих виробничих факторів:
-двіжущіеся і обертові частини автомата (привід, полотно, каретка);
-небезпека падіння на слизьких підлогах;
-передвігающіеся м'ясопродукти та ковбасні вироби на рамах, в кошиках, колисках, лотках;
-зниження температура повітря робочої зони і сировини;
- підвищений рівень шуму і вібрації;
Підвищена вологість і рухливість повітря робочої зони;
-небезпека ураження електричним струмом.
1.12.Соблюдать правила особистої гігієни:
-Дотримуватися чистоту шкірного покриву, одягу, взуття та інших ЗІЗ;
утримувати в чистоті обладнання і шафа для одягу;
-після кожного перерви в роботі, відвідування туалету мити руки теплою водою з милом, потім дезінфікувати 0,2% розчином хлораміну і знову промити руки теплою водою;
-Перед відвідуванням туалету санодежду знімати, після відвідування продезінфікувати взуття на дезинфицирующем килимку;
-по закінченні роботи прийняти душ.
1.13. При нездужанні, ураженні шкіри у вигляді поранень, опіків, гнійників, лущення звернутися в медпункт, невеликі пошкодження обробити антисептичними розчинами.
1.14.Ліца, які порушили вимоги цієї інструкції, несуть відповідальність у порядку, встановленому законодавством.

2. Вимоги безпеки перед початком роботи
2.1. Правильно надіти належну за нормами чисту, справний спецодяг, спецвзуття. Спецодяг не повинен мати розвиваються решт, рукави і воріт повинні бути зав'язані.
Заправити волосся під головний убір.
2.2. Підготувати робочий інвентар, оглянути робоче місце і перевірити незахаращених проходів.
2.3. Перевірити достатність освітлення робочої зони, наявність і справність підніжної дерев'яних грат, переконатися в її стійкості.
2.4 .Перевірити при знятій напрузі:
-санітарное стан обладнання;
-Міцність кріплення кожуха, що закриває шківи і пильне полотно;
-наявність і міцність кріплення заземлення;
-целостностьполотна і зубів пилки, якість заточування і розлучення зубів, міцність і товщину спаяний (остання не повинна перевищувати розлучення зубів);
-ісправность і легкість ходу подають кареток.
-).
2.5. На холостому ходу перевірити:
-Роботу сигналізації, машин і транспортерів, що входять в лінію;
-Роботу блоки кришки, що обгороджує ножі мясорезательной машини і огорожі зварювального пристрою;
-Герметичність гідросистеми пакувально-зварювального пристрою.
2.6. Приступати до роботи тільки, переконавшись в повній справності обладнання, про виявлені недоліки повідомити майстру цеху.

3. Вимоги безпеки під час роботи
3.1. Бути уважним, не відволікатися сторонніми справами, розмовами.
3.2.Перед пуском лінії дати сигнал про її включення.
3.3. Для приготування сировини в направляющем коробі машини для нарізування напівфабрикатів користуватися спеціальним штовхачем.
3.3. Слідкувати за:
правильністю подачі підкладок в зону зварювання і на транспортер усадочною камери;
-правильним розташування рулонів і натягу плівки;
-Своєчасне виштовхуванням підкладок із зони зварювання в усадкову камеру і на автомат зважування;
-Тиск в пневмосистеме.
3.4. Під час роботи поточно-механізованої лінії:
-не проводити регулювання і мастило устаткування;
-не поправляти шматки м'яса, лотки руками;
-не вводити руки в термоусадочну камеру;
-не знімати огорожі з приводів;
-не стосуватися струмоведучих частин;
-не залишати працююче обладнання без нагляду, не допускати до роботи сторонніх осіб;
-не проводити самостійно ремонт.

3.5 .. Пуск обладнання виробляти сухими руками і в точній відповідності з інструкцією по експлуатації.

4. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях
4.1.Прі виявленні неполадок в роботі обладнання (сторонній шум, гудіння, вібрація, відчуття електроструму при дотику до неструмоведучих металевих частин, іскріння) вжити заходів щодо зупинки обладнання, відключивши подачу електроенергії, повідомити про те, що трапилося начальнику цеху (майстру).
4.2. У випадках пожежі повідомити в пожежну охорону заводу, начальнику цеху, дати сигнал пожежної тривоги і приступити до гасіння її наявними засобами пожежогасіння.
4.3. При пораненні рук, ніг, тулуба необхідно розкрити в аптечці індивідуальний пакет, відповідно до повчання, надрукованому на його обгортці. При накладенні пов'язки не можна торкатися руками тієї її частини, яка повинна бути накладена безпосередньо на рану. При необхідності викликати швидку медичну допомогу.
4.4. При відправленні аміаком потерпілий повинен бути винесений на свіже повітря або в чисте тепле приміщення, прополоскати носоглотку 2-х% розчином соди.
Викликати швидку медичну допомогу.

5. Вимоги безпеки після закінчення робіт
5.1. Відключити від електромережі обладнання і повісити плакати на пусковий пристрій «Не включати. Працюють люди ».
5.2.Обойті свою ділянку, перевірити чистоту і порядок.
5.3. При санобробці стежити, щоб вода не потрапляла на електродвигуни та струмопровідні частини
5.4. Привести в порядок засоби захисту і спецодяг повісити в окрему шафу ..
5.5.Вимить особа, руки теплою водою з милом, прийняти душ.
 
Форум 50Theme » Раздел » Безопасность » Інструкція з охорони праці для розпилювача м'ясопродуктів
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Рейтинг@Mail.ru

Copyright 50theme © 2014 - 2018
Хостинг от uCoz